13 november 2022, een bijzondere dag. Samen met het prachtige koor Cappella Bronckhorst hebben we The Armed Man van Jenkins gespeeld in de originele versie dus met film, orgelpartij en Muezzin.

 

Maar liefst 370 mensen hebben het concert bezocht. De sfeer in de Gudulakerk in Lochem was heel bijzonder, mede door de actuele situatie in Oekraïne kwam het thema 'de zinloosheid van oorlog' echt binnen. De kleine fototentoonstelling van Bud Wichers vormde hierop een passende aanvulling. Lees hier reacties van het publiek.

 

Het voorprogramma 'The Silver Rose' was vooral ook door de prachtige declamatie van de gedichten door Ellen Pieterse een prachtige opmaat voor dit mooie concert.

 

Bekijk hier de sfeerimpressie van deze middag.


 

Op 14 mei 2022 vierden we het 100-jarig jubileum van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen (AFVM). Door de hele stad klonk muziek. Wij speelden in de prachtige Eusebiuskerk. Onze bijdrage stond in het teken van oorlog en vrede met o.a. het prachtige thema uit Schindlers List en een bewerking van Alle Menschen werden Brüder van Beethoven.

 

Cornettist Chiel te Loeke speelde een prachtige solo op zowel bugel als trompet waar het publiek zeer van genoot. Er werd zelfs gedanst! Na afloop hebben we in het zonnetje nog gezellig samen op een terrasje gezeten.

 

Bekijk hier de foto's van deze geslaagde dag!


 

 

Op 23 oktober 2021 werkte Brassband Gelderland mee aan het Singalong project 'The Armed man'. Het was een geweldige dag. 

 

Na eerst op onze eigen repetitielocatie het stuk te hebben ingestudeerd, kwam deze dag alles samen onder de bezielende leiding van dirigent Martin van der Brugge. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

 

Op de foto's is goed te zien dat we het erg naar ons zin hadden!

 

En hier kun je een impressie van ons optreden horen!

 

 


 

Op zondag 5 september 2021 hebben we een klein concertje gegeven in Doodewaard bij kunstenares Emmy Eerdmans. Emmy is misschien wel onze grootste fan. Bijna iedere repetitie was ze aanwezig om te luisteren en tekeningen van de muzikanten te maken. Helaas kan dit niet meer vanwege gezondheidsredenen. Maar wat wil je als je 90 jaar bent geworden!

 

Een serenade in haar eigen atelier te Doodewaard en een Emmy Award waren dan ook meer dan verdiend! 


In Coronatijd hebben we niet stil gezeten. Bekijk hier het filmpje dat we toen hebben gemaakt. Misschien leuk om te vermelden dat onze dirigent André Vulperhorst de muziek zelf heeft geschreven!