Brassband Gelderland: een enthousiast regionaal orkest!

Brassband Gelderland is in 1965 door enkele enthousiaste koperblazers opgericht met als doel: het spelen van echte, originele brassbandmuziek. De leden van onze band komen uit heel Gelderland (en sommige ook van daarbuiten). Mede dankzij de steun van het Cultuurfonds hebben wij ons instrumentarium aan kunnen passen aan de originele brassbandbezetting. 

 

  

Repertoire

Ons repertoire bestaat uit origineel voor brassband gecomponeerde stukken. Maar ook koralen en arrangementen van pop-, film- en bigband muziek spelen wij met veel plezier. Ieder jaar geeft Brassband Gelderland een aantal concerten. Meestal in samenwerking met andere muziekverenigingen of koren. Dankzij ons uitgebreide repertoire kunnen wij voor elk concert een programma op maat samenstellen. 

 

 

Dirigent - André Vulperhorst

André Vulperhorst werd in 1959 geboren te Amsterdam. Hij kreeg op 7-jarige leeftijd zijn eerste tubalessen in Eindhoven bij de brassband van het Leger des Heils. Na de middelbare school studeerde André  tuba, directie en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens zijn studie speelde hij bij het Gewestelijk Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Na zijn afstuderen speelde hij veelvuldig bij het Nederlands Ballet Orkest en het Rotterdams Filharmonisch Orkest.

 

Tegenwoordig is André de vaste tubaist van RBO Sinfonia. Naast uitvoerend musicus is André dirigent van harmonie- en fanfareorkesten en tevens docent groot koper bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en projectleider bij de Muziek- en Dansschool Amstelveen.